čtvrtek 17. července 2014

Dead Head / Díl třetí





Mrtvá Hlava se do betonového sklepení Cafe v lese vrací téměř po roce. Možná by tomu tak bylo dřív. Možná kdyby jsme nepočmárali celé sklepení lesa opravdu nemravnými nápisy a nekřesťanskými kresbami znázorňující pohlavní styk různých zvířat a lidí, možná kdyby jsme barmanky nečastovali adresnými lichotkami na jejich poprsí a neponoukali je k věcem, jež znázorňovala naše umělecká díla na zdech. 
Naštěstí provozní Cafe v Lese má srdce na pravém místě a pochopil, že naše duše a záměry jsou čisté, jako studánka v hlubokém lese a že naším hlavním cílem je šířit kulturu a techno v jeho nejryzejší a nejtemnější podobě. 
Amen
Návrat Dead Head do Cafe v Lese bude velkolepá záležitost. Z oken už od pátečního rána budou viset národní vlajky, standarta prezidenta, prezident a u vstupu se budou rozdávat kremrole od babičky. 
V hlavní roli této parádní taškařice bude hlavně techno. V jakém stylu napoví odkazy na hudební produkci jednotlivých vystupujících. Každý z nich nabídne trochu odlišné podání techna, všichni mají ale kladný vztah k chladné a deepové poloze skladeb. Ve zkratce by se dalo říct, že Dead Head bude mít postupný vývoj. Rozhodě nepůjde o pouštění tupých rytmů a přešlapávaček.

VALOA/ Prvním hostem je Valoa, člen party kolem Dirty Corner recordings. Jeho jméno jste mohli zahlédnout plakátech menších i větších hudebních akcí po celé ČR. Valoa má díky čtrnáctileté praxi za gramcema velký hudební rozhled. Začínal na downtempu, triphopu a nu-jazzu. V roce 2004 ho smetla dubstepová vlna u které vydržel poměrně dlouhou dobu. Nyní se jeho sety pohybují ve vodách UK bass a techna. Co od něj můžete na Dead Head čekat naleznete zde.


KREDENC/ Dalším účinkujícím je nenápadná postavička skrývající se za pseudonymem Kredenc. Kredenc se na line upech moc neobjevuje, i když by si to zasloužil. Je to hlavně proto, že současným místem jeho trvalého pobytu je Japonsko. Kredenc se na naší malé taneční scéně vyskytl už v roce 1997.  Za tu dobu toho viděl a slyšel hodně. I díky tomu má vytříbený vkus a při poslechu jeho setu nehrozí že by si hudební fajnšmekři nepřišli na své. Kredenc se v současné době nejlépe vyjímá v dubu. V jakých barvách můžete posoudit zde.


PLUGE & DIALECT/ Pořádnou dávku temnoty na Cafe v Lese snesou dva domácí techno pionýři z Transporta records Dialect a Pluge. Kluky jste mohli slyšet například na techno Terminálu B na Nákladovém nádraží Žižkov po boku producentů Sigha a Shifted, nebo na akci Nuestadt Multimedia společně s půlkou projektu Cassegrain - Evirgenem. Dialect a Pluge toho ale za sebou mají daleko víc, třeba resuscitaci kaprů v Třeboni, či soutěž v potichém nalézání do traktoru ve Švábově, kde se umístili na nádherném pátém místě za opravdovými favority této disciplíny. 



_IT_/. Dead Head nebude tentokrát jen o hudbě. O Vizuální podkres a dokres se postará génius ve svém oboru Igor Teichman alias _IT_. 







Žádné komentáře:

Okomentovat